Felhasználói biztonság-tudatosság

Felhasználói biztonság-tudatosság

Kedves Olvasóink!

Mivel ez az első posztom, így a publikáció tartalma mellett önmagamat is illene bemutatni: Csóti Tamás vagyok, IT biztonsági felméréssel és tanácsadással foglalkozom, téve ezt 2013 óta a PRAUDIT kft csapatában.

Első bejegyzésemben az informatikai infrastruktúrák leggyengébb pontjára, a felhasználóra fókuszálok. Amint az IT Biztonsági Trendek és Fenyegetések 2013-as alakulásával foglalkozó publikációban említésre kerül, a legsúlyosabb biztonsági kockázatok a felhasználók szintjén és a felhasználók természetéből adódnak, így logikus, hogy az átlagos felhasználók megfelelő képzése a lehető legnagyobb mértékben növeli egy rendszer biztonságát. Alább egy olyan segédanyag következik, mely hasznos biztonsági tanácsokkal lát el minden tapasztalatlan felhasználót és a veszélyek megismertetése által segíti őket a magabiztos, de egyben biztonságos számítógép-használatban.

A jövőt illetően pedig továbbra is különféle segédletek és leírások készítésével fogom szélesíteni blogunk repertoárját, következő bejegyzésem egy rendszergazdák és felhasználók számára készült titkosítási kézikönyv lesz.

Letöltés: Felhasználó tudatosítás

Kép: https://www.itbusiness.hu/