Phishing e-mail üzenetek jelei – avagy figyeljünk a részletekre

Információink védelmében 2016-ban, továbbra is Mi magunk, a felhasználók vagyunk a leggyengébb láncszem.  Erre bizonyíték a zsaroló vírusok által megfertőzött gépek száma, a kifizetett váltságdíjak összege (A CryptoWall elnevezésű zsaroló vírus 325M dollárt “kaszált” az első 18 hónapban!).

A fertőzésekért felelős malware-ek (trójaiak, vírusok, férgek) jelentős százalékban továbbra is e-mail üzeneten keresztül, sajátkezű közreműködésünkkel érkeznek számítógépeinkre, phishing, azaz adathalász támadás keretében. A statisztikák szerint a malware-ek fele teljesen észrevehetetlen a védelmi szoftverek számára, ezért az esetek nagy részében csak magunkra számíthatunk.

Készítettünk egy könnyen és gyorsan áttekinthető tájékoztató kiadványt a phishing e-mailek jeleiről  annak érdekében, hogy elkerüljük privát és céges adataink idegen kezekbe jutását, vagy azok elvesztését egy fertőzés következtében. Ha ezekre odafigyelünk és élünk a gyanúval minden esetben, mielőtt kattintunk, a támadóknak a web sötétjéből nem lesz esélye!

Brosúránkat az alábbi linken tudja letölteni: A becsapós e-mail üzenetek jelei

PRAUDIT_phishing_wp_final-page-001

Amennyiben a tájékoztatót szeretné felhasználni vállalata felhasználói-biztonságtudatosságának növelése céljából, kérem, jelezze felénk a praudit@praudit.hu e-mail címen.

Kapcsolódó szolgáltatásainkról részletesebb információt a http://www.praudit.hu/it-biztonsagi-tanacsadas/ címen talál.